IV. Tavaszi Balkán Túra és Verseny

IV. Tavaszi Balkán Túra és Verseny


IV. Tavaszi Balkán Túra és Verseny élménybeszámoló

írta: Murczin Vivien 

2018 tavaszán ismét megrendeztük a Tavaszi Balkán Túránkat immár 4. alkalommal. Mind a verseny mind a túra kategória résztvevői megismerhették a Balkán természeti csodáit.  

A versenyzők Blagoevradból, Bulgáriából rajtoltak, majd őket követték a túrázók.

Első nap érintve a bolgár hegyeket átautóztunk Macedóniába, de a határlépés előtt a túra szekció meglátogatta a gyönyörű Rilai kolostort.

Majd a macedón hegyek következtek, konvojban haladva csodáltuk a tájat, na meg a teknősbékákat, amikkel a hegyi utakon találkoztunk a gyerekek nagy örömére.

Majd megérkezve az esti szállásra, a parkolóban régi slágerekkel, házi kolbásszal és szalonnával, na meg persze egy kis pálinkával ünnepeltük az új barátságokat.

Természetesen a kártyaparti sem maradhatott el, a már Szentpétervári Túrán megtanult játékszabályokat most az új résztvevők is elsajátíthatták.  Első este a versenytársak közt is új barátságok születtek, hiszen két csapat éjszakába nyúló terepezésre kényszerült, segítve egymást végül mindannyian beértek épségben a szállásra. A futam alatt a Preszpa-tavat illetve az Ohridi-tó környékét is feltérképeztük. Az előbbit a havas hegyek tetejéről is megcsodálhattuk, ahol egy nem mindennapi látvány fogadott minket.

 Az Ohridi-tó felé vezető vörösbarna út és a szinte ezüstösen festő táj szintén elkápráztatott mindenkit.

 A túra és verseny végállomása Durrësben, az albán tengerparton végződött, ahol a szállodából kilépve máris a homokos tengerparton találtuk magunkat.

Összességében kimerem jelenti, hogy minden résztvevő átélt olyan élményeket, amiket a jövőben mosolyogva és büszkén mesélhet el. Mi pedig ismét olyan szerencsések vagyunk, hogy egy remek csapattal csinálhattuk végig ezt a futamot IS! A családias hangulat, az összetartás és a jókedv szinte már a védjegyünk.

Tekintsd meg a többi eseményünket is!

Összes esemény