VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny

VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny

November 8-10 között újra megrendezésre került a Karitatív futamunk, immáron nyolcadik alkalommal segít az Ázsia Túra csapata, beleértve a résztvevőket is, a kárpátaljai magyaroknak, időseknek és gyerekeknek egyaránt, hiszen mind általános iskolai felszerelés, mind gyermekcipők és a hosszú fagyos télre több zsák zöldség, (egy egész teherautónyi répa, krumpli, káposzta, hagyma) és tartós élelmiszerek is lettek szállítva a megfelelő helyekre, ahol a legnagyobb szükség volt rájuk. Kárpátalja nehezen járható részeire terepjáróval szállítottuk ki a csomagokat a családoknak. Voltak több gyermekes családok és idős házaspárok, illetve egyedül élő idősek is, akiknek már nem kell aggódniuk az élelmiszerhiány miatt. 

Köszönet a Máltai Szeretetszolgálatnak, Kukucska Márk és osztályának, a "Segítő Kéz" Alapítványnak, Máriahalom falu lakosainak, akik nem először segítenek és az összes Ázsia Túra résztvevőnek az adományokért. Felfoghatatlan jót tettetek, tettünk együtt ezekért az emberekért.

 

Na de térjünk rá kicsit a terepjárózásra is, hiszen ez mind egy terepjáró túra és verseny keretein belül jött létre. A csillagtúra futamunk most egy hegyek, hegyi patakok közti szálloda komplexumot választott bázisnak, kis faházikók, mindenütt hegy, zöld, patak, állatok, ahogy kell. Az idilli környezetben lévő hotel nagyban hozzájárult a hétvégi jó hangulathoz, hiszen a bőséges és finom vacsora, a dolgozók vendégszeretete és rugalmassága elengedhetetlen volt az esti bulihoz. 

1_1.jpg22b9abdddb.jpg75258518_2169059090055212_1388042819142156288_o.jpg

Szokásosan zajlott minden...egy kis mulatós, kicsi pálesz és máris az asztalon táncoltunk, karaokeztunk és a finom füstölt kolbász, friss kenyér is előkerült, tudjátok, vacsi után egy kis vacsi. Éjjelig ment az őrület s a pincérek csak tapsoltak, énekeltek velünk együtt, nem lettünk elzavarva az étteremből haha. 

A szaunát is befűtötték nekünk, amit sokan igénybe is vettek. Volt dinom-dánomra és pihenésre is lehetőség, mondhatni tökéletes hétvégét töltöttünk el, egésznapos terepezés, sarazás, csörlőzés, versenyzés, (természetesen a CB-ből most is jött, amit már mindenki várt...”hahóó itt a hegyi törpék csapata, hall valaki?” :D), ám ezúttal többen kerültek „bajba” és, amire nagyon büszkék vagyunk, most is az első bajhoz érő, versenyben lévő autó már segített a másikon. 

Ez mindig jó érzéssel tölt el Minket, szervezőket, hogy ennyire remek csapat jött létre, emberségből csillagos ötös a banda. Köszönet. Természetesen megoldódott minden „pity-puty” és elértünk a Fekete-Tisza forráshoz, és a gyönyörű magaslatokból is csodálhattuk a tájat.

Mind a verseny és túra része nagyon jól sikerült, izgalmas offroadozás és rengeteg munka, ami jellemezte a versenyt, nagyon jó volt látni, mennyire élvezik az autósok a terepet és feszegetik a határaikat, mind maguk mind terepjárójuk képességeit tesztelték.

Voltak keménykedések is. ha-ha (ukrán maffia)

74576059_2570718996297607_7457748790066282496_n.jpg

Reggeli rajtnál volt segítségem

 

Bár a rajt nem mindenkinek indult könnyen :D

Illetve a délután is valakinek nehézségekbe ütközött

Donát mondtam, hogy NEEEEEE reccsreccsreccs féltengely 1-1 (én Kazahsztánban, ő Ukrajnában :D) 

Pénteken és szombaton kiélhettük az offroadozás élményeit, 

majd vasárnap délelőtt sor került az eredményhirdetésre, utána pedig meglátogattuk az utolsó magyar falvakat, ahol ténylegesen beszélnek magyarul és létezik a magyarság és átadtuk adományainkat.

Galéria

VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny VIII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny

Tekintsd meg a többi eseményünket is!

Összes esemény