VII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny

VII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny



VII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny

2018.10.26-28.

 

Idén októberben ismét elindultunk, hogy átszeljük a Kárpátok vad bérceit. S mint az utóbbi 6 alkalommal, most sem érkeztünk üres kézzel. A VII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny keretein belül újra lehetőségünk volt segíteni a Kárpátalján élő embereken, elsősorban a kárpátaljai magyarokon. Péntek reggel, miután az összes résztvevő megkapta személyre szabott csomagját, mindenki a hegyek felé vette az irányt. Az őszből indulva ez alkalommal is a télbe érkeztünk, a felhők felett gyönyörű napos idő fogadott minket, így láthattuk, hogy a Kárpátok téli színben is gyönyörű. A túra szekciónak nem volt egyszerű a feljutás, de közös erővel, mint mindig, most is megoldottuk. S következett a várva várt ebéd egy csodálatos helyen, remek emberekkel, vidám hangulatban. Majd a hócsata sem maradhatott el, mindenki kapucnijába jutott egy kis hó. 

Miután világossá vált számunkra, hogy ha a versenyzőknek nem sikerül átjutni a Kárpátokon a hóviharban, akkor a túrázóknak sem fog menni, leereszkedtünk a hegyről és a szállás fele vettük az irányt. Este, szokásunkhoz híven vacsoráztunk egy jót, majd egy kis mulatós zenével dobtuk fel az este hangulatát. Nem húztuk sokáig, hiszen jött a reggel és a hegyeknek újra neki kellett vágni. A szombati nap eljutottunk a Fekete-Tisza forrásáig, ahol főztünk egy kis levest, na meg persze szalonnát is sütöttünk, vagyis a Karcsi bácsi sütött nekünk. A szombati nap nagyon ködös, esős és szeles időt fogtunk ki, de annál jobban esett a meleg leves és a forró kávé. Leküzdöttük a zord időjárást és a forráshoz vezető úton, az utolsó pár lépcsőfokon, amit már terepjárók nélkül kellett megtegyük, vidáman sétáltunk lefele, hiszen nem mindennap jut el az ember a Tisza forrásáig, nem igaz? ????

A nap végén a Máltai Szeretetszolgálat képviselője, Lőrincz Norbert illetve a Finnamed Klinika és a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. képviselői is szóltak pár szót a másnapi, vasárnapi adományozásról és megköszönték, hogy ennyien összegyűltünk és rengeteg adományt tudtunk áthozni a határon, még ebben a nehéz időszakban is. 

A szombat estét egy szokásos parkoló bulival zártuk, a 100-as tetején. Elmondhatom, hogy azt a bulit a Csíki Sör támogatta, emblémázott nyakba akasztóval, öngyújtóval és „TILTOTT” matricával, ebből mindenkire jutott, na meg persze a híres nevezetes Csíki Sörrel.

Vasárnap délelőtt tartottuk meg a díjkiosztót. Ezúton is gratulálunk Minden versenyzőnek, túrázónak és turistának. Majd a ceremónia után elindultunk a huszti gyermekotthonba, hogy átadjuk az adományokat. Rengeteg tartós élelmiszer, ruházat és játék gyűlt össze. Még egyszer szeretnénk megköszönni a támogatást a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Finnamed Klinikának, a Segítőkéz Alapítványnak és a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft.-nek.

Külön szeretnénk köszönetet mondani az összes Irány Ázsia Bajnokság, VII. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny résztvevőinek, hiszen 30 autóval gyűltetek össze, raktátok tele terepjáróitokat adományokkal és jöttetek át Kárpátaljára, hogy segítsetek. 

Reméljük Mindenki nagyon jól érezte magát és találkozunk a következő futamunkon, ami egy téli meglepetés túra lesz! Hamarosan több információ. 

Tekintsd meg a többi eseményünket is!

Összes esemény